Houston Rockets

Dva igrača Houston Rocketsa na poluvremenu utakmice s Denver Nuggetsima sukobila su se s pomoćnim trenerom Johnom Lucasom (68), prenosi Shams Charania, poznati insajder The Athletica.

Rocketsi su u drugoj četvrtini od Nuggetsa primili čak 47 poena, a ljutiti Lucas je na poluvremenu odlučio očitati bukvicu nekim igračima. Zbog manjka zalaganja prozvao je najboljeg igrača i zvijezdu ekipe Christiana Wooda (26), koji je zakasnio na zagrijavanje uoči utakmice i propustio testiranje na covid-19. Wood je zbog toga kažnjen tako što je posjednut na klupu i u prvom poluvremenu je odigrao tek osam minuta te uhvatio samo jedan skok.

Imao je Lucas što za reći i 21-godišnjem Kevinu Porteru, jednom od boljih igrača Rocketsa ove sezone. Kako piše Charania, Lucas je kritizirao njegovu igru, na što je Porter poludio i bacio nešto prema Lucasu. Ostali su ih morali razdvojiti da ne dođe do fizičkog obračuna, a mladi igrač Rocketsa je potom usred utakmice napustio dvoranu u svom automobilu.

Što se tiče Wooda, kojemu je ovo prvi poznati ovakav incident, poručio je stručnom štabu da ne planira igrati u drugom poluvremenu. Trener Houstona Stephen Silas ga više i nije uvodio u igru te je nakon utakmice izjavio da je to bila njegova odluka. Rocketsi, najlošija ekipa Zapada, u drugom su dijelu čak i postigli više poena od Nuggetsa, no zaostatak iz prvog bio je nedostižan te je Denver pobijedio 124:111.

S druge strane, Porter je zbog sličnog incidenta i dospio u Houston. Naime, on je u januaru prošle godine poludio u svlačionici Cleveland Cavaliersa kada je vidio da su njegov ormarić dali igraču koji je tek došao u ekipu. Navodno je vrijeđao druge i bacao hranu. Dva mjeseca prije toga kažnjen je jer mu je policija, nakon što je doživio prometnu nesreću u automobilu, pronašla vatreno oružje. Cavaliersi su ga zbog svega toga odluči razmijeniti.

The Athletic piše da su se iz Rocketsa čuli s Porterom nakon sinoćnjeg incidenta te da se mladić želi izviniti za svoje ponašanje i sukob s 47 godina starijim Lucasom, čovjekom koji je svojevremeno proveo 14 godina u NBA ligi, a u nju je došao tako što su ga Rocketsi 1976. odabrali prvim izborom na draftu.