ČVRSTO NA ZEMLJI

Crnogorski centar Nikola Vučević sinoć se u meču NBA lige između Atlante i Chicaga istaknuo statističkim učinkom kakav niko prije njega nije imao u historiji najjače košarkaške lige svijeta.

pogodio i četiri šuta za tri poena.

Tako je Vučević postao prvi igrač u historiji kojem je pošlo za rukom da u ovim statističkim parametrima, tačnije u ovim kategorijama, ima ovakve brojke na jednoj utakmici. Ipak, u izjavi za medije pokazao je da ga pomenute brojke ne zanose previše i da mu je bitnije ono što ekipa pokazuje.
"Lijepo je to čuti, ali danas se može izmisliti bilo kakva statistika. Smatram da se statistika treba gledati kroz period od pet, 10, 15, 20 ili 25 utakmica, pa da ima neki jasan uzorak", rekao je Vučević i dodao:

"Drago mi je što sam igrao dobro i što je moja svestrana igra pomogla ekipi da dođe do pobjede. Osim toga, nije me posebno briga što sam jedini igrač s takvim učinkom."

Podsjećamo, Chicago je pobijedio Atlantu u gostima rezultatom 130:118, a najefikasniji igrač utakmice bio je De Rozan, koji je ubacio 35 poena te uz to imao pet skokova i 10 asistencija.

Chicago je trenutno na drugoj poziciji Istočne konferencije i imaju omjer od 21 pobjede i 10 poraza. Naredni meč igraju opet protiv Atlante, s tim da će ovaj put to biti na njihovom terenu.