OBJAVIO MEMOARE

Nekadašnji NBA košarkaš Scottie Pippen u svojoj knjizi je kritikovao legendarnog Michaela Jordana.

Pippen i Jordan su bili saigrači u nezaustavljivim Chicago Bullsima devedesetih godina prošlog stoljeća, nisu u dobrim odnosima.

Nakon što je Pippenu zasmetalo kako je prikazan u dokumentarcu "The Last Dance", javno je podijelio svoje mišljenje, a sada je u svojoj novoj knjizi spomenu Jordana.

"Mogu ići toliko daleko i reći da je Mike upropastio košarku. Osamdesetih su svi dodavali loptu kako bi pomogli timu. To je prestalo devedesetih, djeca su željela biti poput Mika. On nije želio dodavati loptu, nije želio skakati niti čuvati najboljeg igrača, htio je da se sve radi za njega. Zbog toga sam uvijek vjerovao da je LeBron James najbolji igrač ove igre u historiji. On radi sve i utjelovljuje sve ono što je suština ove igre", napisao je Pippen.

Neki vjerujeu da Pippen ovakvim tvrdnjama samo želi unaprijediti prodaju knjige, posebno jer je ranije govorio da James nije na istom nivou kao što su bili Michael Jordan i Kobe Bryant.

Drugi kažu da je riječ o Pippenovoj osveti Jordanu jer mu se nisu svidjeli Mikeovi komentari u dokumentarcu "The Last Dance".