Uporan

Kyrie Irving iz Brooklyn Netsa i Andrew Wiggins iz Golden State Warriorsa najzvučnija su imena među igračima NBA lige koji se protive cijepljenju.

Zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving izgubit će 381.000 dolara za svaku propuštenu utakmicu zbog necijepljenosti, izvijestio je ESPN.

Irving iz Brooklyn Netsa i Andrew Wiggins iz Golden State Warriorsa najzvučnija su imena među igračima NBA lige koji se protive cijepljenju, prenosi Hina.

Irving bi ove godine trebao zaraditi 34,9 milijuna američkih dolara, međutim zaradit će daleko manje ako ostane pri svom stavu da se neće cijepiti protiv COVID-a 19. Wigginsov ugovor je vrijedan 31,6 milijuna.

Ostanu li pri svom stavu propustili bi 41 domaću utakmicu Netsa, odnosno Warriorsa, sve dok trenutačni propisi ostaju na snazi, čime bi izgubili gotovo polovicu zarade.

Tri ekipe najviše pogođene

NBA neće tjerati igrače da se cijepe protiv COVID-a 19, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama.

Lokalni propisi najviše pogađaju tri NBA momčadi – New York Knickse, Brooklyn Netse i Golden State Warriorse, što znači da će necijepljeni igrači domaćih momčadi u New Yorku i San Franciscu morati propustiti polovicu dvoboja u osnovnom dijelu sezone.

Prema dostupnim podacima najmanje 90 posto igrača u NBA ligi je primilo cjepivo.

Udruga NBA igrača ni u jednom trenutku nije svojim članovima željela nametnuti obvezu cijepljenja protiv COVID-a 19, pa je za necijepljene košarkaše NBA liga predvidjela stroge protokole o ponašanju.