Nevjerovatna priča

Sa 3,9 sekundi bez dodira sa loptom američki košarkaš JamesOn Curry, svojevremeno 51. pik Chicago Bullsa, je igrač sa najmanje odigranih sekundi u istoriji NBA lige.

Bilo je to u meču Klipersa i Boston Seltiksa u januaru 2010. godine i tada je prvi i poslednji put igrao u NBA.

Ušao je u igru na 3,9 sekundi do kraja treće deonice i više se nije vraćao na parket.

Bio je talentovan igrač, davao je po 40 poena u proseku u srednjoj školi, čak više od Michaela Jordana koji je takođe bio u toj saveznoj državi.

Uslijedio je poziv na čuveni koledž Sjeverna Karolina, dobio je stipendiju, ali je brzo uhapšen zbog prodaje marihuane i to u školi.

Momentalno je isključen iz tima, oduzeta mu je i stipendija, pa se preselio u Oklahoma state.

Bullsi su ga draftovali 2007. godinje i proslijedili u razvojnu ligu, ali ni tamo nije prestao da pravi probleme kada je dobio krivičnu prijavu zbog mokrenja na ulici.

Chicago ga se odrekao, pa se Curry oprobao i u francuskom Ortezu, ali se vratio u SAD poslije samo nekoliko utakmica, prvo u G-ligu, da bi dobio desetodnevni ugovor u Klipersima.

Samo dva dana kasnije dobio je 3,9 sekundi, prije nego što je otpušten uz "zahvalnicu" od 100.000 dolara.

Stigao je do Venecuele i Italije, a tačku na karijeru je stavio 2014. godine kada je još jednom uhapšen zbog marihuane, ali i posjedovanja pištolja i davanja lažne identifikacije, zbog čega je proveo četiri mjeseca u zatvoru.

Oklahoma ga je potom pozvala da individualno radi sa decom.

Kurir sport