Bio skeptičan

LeBron James, NBA zvijezda i košarkaš Los Angeles Lakersa, primio je vakcinu protiv koronavirusa nakon što je prvobitno bio skeptičan po tom pitanju, javlja Anadolu Agency (AA).

- Znam da sam bio vrlo skeptičan u vezi svega toga. Međutim, nakon što sam obavio istraživanje i stvari takve prirode, osjetio sam da to najviše odgovara, ne samo meni, već i mojoj porodici i mojim prijateljima. Zato sam odlučio primiti vakcinu - rekao je James tokom dana za medije u Los Angeles Lakersima.

Četverostruki prvak NBA lige James je kazao mu nije posao da uvjerava druge NBA igrače da slijede primjer vakcinisanih.

Nova sezona najjače košarkaške lige na svijetu NBA počinje za tri sedmice, a neki košarkaši još uvijek nisu primili vakcinu protiv koronavirusa bez čega neće moći izaći na parkete nekih dvorana.

Do sada je barem jednu dozu anticovid vakcine primilo više od 90 posto NBA košarkaša, a neki to još nisu učinili, uključujući i košarkaša New Jersey Netsa Kyriea Irvinga.

Igrač Golden State Warriorsa Andrew Wiggins ranije se prijavio za vjersko izuzeće od primanja vakcine protiv koronavirusa, ali NBA je odbila njegov zahtjev. Vakcinu nije primio ni košarkaš Washington Wizardsa Bradley Beal.

Uoči 75. NBA sezone košarkašima nije uvedena obavezna anticovid vakcinacija, ali nevakcinisani košarkaši neće moći nastupati u dvoranama u nekim američkim gradovima, uključujući New York City i San Francisco.

Član NBA Kuće slavnih Kareem Abdul-Jabbar poručio je da bi NBA trebao udaljiti svo osoblje i igrače koji obijaju primiti vakcinu.

Anadolija