Nije tajna da je najveći cilj LeBrona Jamesa, jednog od najboljih košarkaša današnjice da na kraju karijere bude prepoznat kao i najbolji svih vremena.

Odavno se vode polemike po tom pitanju – po mnogima on to već jeste, drugi smatraju da je nedvosmisleno ispred njega Michael Jordan, pa i Kareem Abdul-Jabbar.

Pitanje GOAT-a je zanimljivo i Shaquilleu O'Nealu, koji je posljednjih godina vrlo aktivan u analizama i ulozi komentatora.

Za slavnog Shaqa, da bi bio najbolji svih vremena LeBron bi trebalo da ispuni jedan uslov…

“Ovo su vrlo nezahvalne debate, jer govorimo o takvim imenima i takvim igračima i ličnostima. Mislim da Lebron ima jedan cilj, a ako ga ispuni možda bi mogao i da završi priču – da postane najbolji NBA strijelac svih vremena. Ima dovoljno titula, dovoljno MVP priznanja, toliko godina je prisutan, gdje god je igrao bio je lider. Ostalo je još samo to”, kazao je O'Neal.

Najbolji NBA strijelac svih vremena je Abdul-Jabbar sa 38.387 poena, a LeBron je na trećem mjestu sa oko 3.000 poena manje (35.367).

Prošle sezone, sa manje utakmica u kalendaru i povredama, upisao je 1.126 poena, a u normalnim uslovima ide preko 1.500.

Po tome, za dvije sezone trebalo bi da prestigne Abdul-Jabbara.

LeBron 30. decembra puni 37 godina.