NA PET GODINA

Slovenski košarkaš Luka Dončić potpisao je petogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima vrijedan impozantnih 207 miliona dolara za pet godina.

Luka je sinoć dogovorio produžetak saradnje s Mavericksima, a Forbes prenosi da je on jutros i potpisan, čime je Dončić postao najbolje plaćen košarkaš nakon rookie ugovora u historiji NBA lige.

ESPN prenosi kako će Dončić u narednih pet godina zaraditi 207 miliona dolara. Čelnici Dallasa doputovali su u Sloveniju kako bi ugovor bio potpisan, pošto se Dončić tu nalazi nakon završetka Olimpijskih igara u Tokiju.

Slovenac je tek peti igrač koji je potpisao ugovor vrijedan više od 200 miliona dolara. Prije njega to su učinili Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry, Russell Westbrook i Rudy Gobert.

Posljednja godina ugovora ima uključen i player option, koji nudi Dončiću priliku da izabere da li će ostati dodatnu godinu u Mavsima ili će postati slobodan igrač na tržištu tokom ljeta 2026. godine. To bi značilo da će se Slovencu oduzeti 47,1 milion dolara za sezonu 2026/2027.