PETI MEČ

Košarkaši Milwaukee Bucksa ostvarili su treću pobjedu u petom meču finala NBA lige protiv Phoenix Sunsa rezultatom 123:119 te tako stigli na korak od osvajanja šampionske titule.

Phoenix je puno bolje otvorio meč i već na samom početku došao do dvocifrene prednosti (26:16), a sjajnu igru u prvoj četvrtini krunisali su ubjedljivim vodstvom od 37:21.

Ipak, samo četiri minute bile su potrebne Milwaukeeu da u drugoj dionici anulira prednost Phoenixa, ubrzo nakon toga dođe u vodstvo, a rezultat je na poluvremenu glasio 64:61 za Bukse.
Nakon toga je Milwaukee preuzeo kontrolu nad utakmicom i rezultatom, u finišu treće četvrtine došli su do dvocifrene prednosti, no Phoenix se uspio vratiti i napraviti dramu u finišu meča. Na kraju su, ipak, košarkaši Milwaukeea bili ti koji su imali više sreće, znanja i koncentracije pa su ostvarili treću pobjedu u petom meču NBA finala i sada imaju prednost od 3:2, odnosno jedna pobjeda ih dijeli od titule prvaka.

Najefikasniji igrač susreta bio je Booker koji je ubacio 40 poena uz četiri skoka i tri asistencije, dok se Antetokounmpo istakao u pobjedničkoj ekipi sa 32 ubačena poena, devet skokova i šest asistencija. Izdvajamo i učinak Middletona koij je ubacio 29 poena.

Naredni meč se igra u dvorani Fiserv Forum u Milwaukeeu u noći sa utorka na srijedu, a ukoliko Bucksi ostvare pobjedu, onda će i zvanično postati novi prvaci NBA lige. Ukoliko, pak, pobjedu ostvare Sunsi, onda će se igrati majstorica i sedmi meč koji je odlučiti prvaka.