Košarkaši Milwaukee Bucksa plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA lige nakon što su sinoć u majstorici (4-3) poslije produžetka pobijedili Brooklyn Netse rezultatom 115:111.

Sudar divova počeo je u ujednačenom ritmu u kojem su domaći konstantno imali minimalnu prednost u prvom poluvremenu koje je okončano rezultatom 53:47 za Netse.

Bucksi su u trećoj dionici preokrenuli rezultat u svoju korist, a nakon drame u posljednjoj četvrtini bilo je neriješeno 109:109.

Obračun je riješen u produžetku budući da su se Netsi, inače prvi favoriti za prsten, propisno ispromašivali pa je na kraju bilo četiri razlike za Buckse.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je fantastični Antetokounmpo s 40 poena i 13 skokova, a veliku podršku imao je u Middletonu koji je imao 23 poena i 10 skokova. Sjajni Durant je s 48 poena bio najbolji kod Netsa, dok je Harden ubacio 22 poena.

Bucksi će u finalu Istoka igrati protiv boljeg iz duela Philadelphije 76ersa i Atlante Hawksa (3-3). I na ovom meču se igra majstorica, a ona je na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak.