UMALO TUČNJAVA

Košarkaši Phoenix Sunsa sinoć su se plasirali u svoje prvo finale Zapada poslije 2010. godine i to nakon što su u Denveru pobijedili domaće Nuggetse rezultatom 125:118.

Sunsi su tako u seriji slavili i u četvrtoj uzastopnoj utakmici te pomeli MVP-a ove sezone Nikolu Jokića i njegovu ekipu.

Chris Paul je postigao 37 poena, a Devin Booker je dodao 34 u jednoj borbenoj utakmici u kojoj je Jokić isključen zbog žestokog faula u trećoj četvrtini nad Cameronom Payneom.

Booker je odmah stao u odbranu Paynea i unio se u lice Jokiću prije nego što su ih saigrači i treneri sve razdvojili, dok su sudije nakon pregleda izbacile MVP-a zbog težine prekršaja.
Jokić je završio utakmicu s 22 poena i 11 skokova u 28 minuta, a u poraženoj ekipi istakao se još Will Barton s 25 poena.

U drugom meču sinoćnjeg polufinalnog programa u NBA ligi Milwaukee Bucksi su u svojoj dvorani pobijedili Brooklyn Netse rezultatom 107:96 i tako polufinalnu seriju Istoka izjednačili na 2-2.
Najzaslužniji za pobjedu bio je Antetokoumpo s 34 poena i 12 skokova, dok je kod Netsa najbolji bio Durant s 28 poena i 13 skokova.