OPORAVIO SE OD POVREDE

Jusuf Nurkić se nakon više od dva mjeseca vratio na NBA parkete u sinoćnjem susretu protiv Orlanda.

Centar Portlanda je u pobjedi rezultatom 112:105 ubacio 8 poena i uhvatio 8 skokova za 19 minuta na parketu.

Nakon meča je istakao da je sretan što se oporavio od teške povrede šake i ponovo zaigrao za Portland.

"Uvijek je odlično pobijediti. Bio sam ograničen na 20 minuta i toliko sam otprilike i odigrao. Osjećao sam se odlično na terenu", rekao je Nurkić.

"Nisam se forsirao, igrao sam oprezno, ali najvažnije je da smo pobijedili. Bio sam zabrinut za to kako će mi zglob izgledati u meču, ali sve je dobro prošlo", poručio je Nurkić.

Portland se nalazi na šestom mjestu Zapadne konferencije koje vodi u play-off. Nurkić je istakao da je najvažnije da svi igrači budu zdravi.

"Bitnoje da svi budemo zdravi za play-off. Nikoga se ne bojimo, ali moramo ostati zdravi. Mi smo autsajderi, ali imamo pravi mentalitet. Svaka čast svim igračima koji su preuzeli odgovornost kada nismo igrali Damian Lillard, CJ McCollum i ja", rekao je Nurkić i posebno izdvojio Enesa Kantera koji je odlično igrao u Nurkićevom odsustvu na poziciji centra.

"Enes je jedini visoki igrač u ekipi i, odradio je odličan posao. Igrao je odlično, ali se umorio pa mi je tokom protekle dvije sedmice stalno postavljao pitanje kada ću se vratiti", rekao je Nurkić.