Nastavljena NBA liga

Slovenski košarkaš Luka Dončić briljirao je u pobjedi Dallas Mavericksa protiv San Antonio Spursa u meču NBA lige, a u trijumfu svog tima od 115:104 on je kompletirao triple-double i postigao 22 poena uz 12 skokova i asistencija.

NBA liga nastavljena je sinoćnjim utakmicama nakon All-Star pauze, a posebno zanimljivo je bilo u derbiju Teksasa. San Antonio nešto bolje otvara meč i nakon prvih 12 minuta imali su prednost od 32:27, a do poluvremena oni su dodatno povećali svoje vodstvo i na pauzu otišli sa sedam poena razlike. Bilo je 59:52.

Mavericksi se bude početkom drugog poluvremena, veoma brzo dolaze do poravnanja rezultata, ubrzo i preokreta, a sjajnom igrom u posljednjoj dionici uspjeli su doći do trijumfa, 19. u ovoj sezoni NBA lige.

Najefikasniji igrač utakmice bio je DeRozan koji je ubacio 30 poena uz 11 asistencija, dok je Latvijac Porzingis uz 14 skokova imao 28 ubačenih poena. Ipak, prvo ime susreta svakako je slovenski košarkaš Luka Dončić koji je uz 22 ubačena poena upisao po 12 skokova i asistencija sa nešto manje od 39 minuta na parketu.

U drugom meču večeri Memphis je na svom terenu pobijedio Washington sa 127:112, a ovaj tim je do trijumfa vodio Valanciunas koji je ubacio 29 poena uz 20 skokova i tri asistencije.

U redovima poraženog tima istakao se Beal koji je ubacio 21 poen uz tri skoka i pet asistencija.