NBA

Rukovodstvo košarkaške NBA lige objavilo je imena košarkaša koji će učestvovati na pojedinačnim egzibicionim takmičenjima tokom predstojećeg All-Star vikenda, a među njima su i dvojica košarkaša iz regije Luka Dončić i Nikola Vučević, javlja Anadolu Agency (AA).

Dončić i Vučević će se takmičiti u kategoriji “Skills Challenge“ u kojoj će svoje vještine na parketu pokazati i Robert Covington, Chris Paul, Julius Randle i Domantas Sabonis.

Na takmičenju šutiranja za tri poena borit će se Stephen Curry, Jaylen Brown, Jayson Tatum, Devin Booker, Zach LaVine i Donovan Mitchel.

U tradicionalno najatraktivnijoj disciplini zakucavanja će se takmičiti Anfernee Simon, Cassius Stanley i Obi Toppin.

Pojedinačna egzibiciona takmičenja održat će se 7. marta u areni “State Farm” u Atlanti, kada će biti odigran i jubilarni 70. NBA All-Star meč između dvije NBA konferencije.

Navijači su startne petorke timova “istoka” i “zapada” već izabrali glasanjem na službenoj internet stranici NBA lige.

Startni tim Istočne konferencije čine: Kevin Durant (Brooklyn Nets), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Bradley Beal (Washington Wizards) i Kyrie Irving (Brooklyn Nets).

Za prvu petorku Zapadne konferencije će nastupiti: LeBron James (Los Angeles Lakers), Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Stephen Curry (Golden State Warriors) i Luka Dončić (Dallas Mavericks).

Preostale igrače All-Star utakmice sutra će izabrati kapiteni konferencijskih timova Durant i James.