DOMINIRAO I U MIAMIJU

Košarkaši Washington Wizardsa slavili su na gostovanju kod Miami Heata rezultatom 103:100, a utakmicu je obilježio sjajni košarkaš gostiju Bradley Beal koji je sinoć oborio nove rekorde.

Domaći su igrali bolje u prvom poluvremenu u kojem su konstantno imali prednost pa su i na odmor otišli sa +10 poena. Međutim, u nastavku meča Wizardsi prave veliki preokret i nakon dramatične završnice dolaze do iznenađujuće pobjede protiv favorizovanog protivnika.

Beal je na terenu proveo 38 minuta i za to vrijeme je postigao 32 poena, imao devet skokova i četiri asistencije. Osim toga, ušao je u društvo velikana budući da je postao prvi igrač u posljednjih 25 godina koji je u prvih 17 utakmica sezone ubacivao 25 i više poena.

Pretekao je tako Michaela Jordana (16 zaredom na početku sezone s 25+ poena) te se pridružio još trojici legendarnih košarkaša kojima je u davnim vremenima to pošlo za rukom – Ricku Barryju, Wiltu Chamberlaineu i Elginu Bayloru.

Pomoć je sinoć imao u Avdiji koji je ubacio 13 poena, dok su kod Heata najbolji bili Herro s 20 poena i Adebayo sa 17 poena i 11 skokova.


Miami je na 13. mjestu Istočne konferencije NBA lige sa sedam pobjeda i 14 poraza, dok je Washington poziciju ispod s omjerom 5-13.

Od sinoćnjih utakmica vrijedi izdvojiti sigurne pobjede Milwaukee Bucksa nad Indiana Pacersima (130:110) i Los Angeles Clippersa nad Cleveland Cavaliersima (121:99).