NAKON ISKLJUČENJA

Asistentica Gregga Popovicha, Becky Hammon, postala je prva žena koja je vodila jedan NBA tim.

Hammon je dobila tu priliku u susretu u kojem su San Antonio Spursi na domaćem terenu poraženi od Los Angeles Lakersa sa 121:107, a nakon što je legendarni trener isključen.

I dok je iskusni stručnjak napuštao parket prstom je pokazao na Hammon i na taj način sugerisao da ona preuzima vođenje ekipe u preostalom dijelu utakmice.

- Očito je da je to velika stvar i značajan trenutak. Trudim se da ne mislim o široj slici i njenom ogromnom aspektu, jer može biti otežavajuća oklonost - kazala je Hammon nakon utakmice.

Popovichevim potezom bili su oduševljeni i košarkaši drugim NBA timova, koji su na društvenim mrežama s oduševljenjem ispratili činjenicu da je Hammon dobila priliku da samostalno vodi ekipu nakon što je poznati trener isključen kraj prvog dijela meča.

I LeBron James, koji je 36. rođendan proslavio uz pobjedu, nije mogao a da se ne osvrne na Popovichevu asistenticu.

- Radila je kvalitetno u posljednjih nekoliko godina i trener Popovich joj je pružio priliku. Lijepa je stvar čuti kako vodi ekipu. Jako je strastvena i čestitam joj na dobro obavljenom poslu - rekao je LeBron o bivšoj košarkašici New York Libertyja i San Antonio Starsa.

Izvor: Faktor