NBA

NBA prvaci Los Angeles Lakers će novu sezonu koja počinje 22. decembra, dočekati bez navijača na tribinama u Staples centru te da će, kako se sezona bude odvijala, procijeniti je li moguć povratak gledatelja.

Los Angeles Clippers, koji također igraju u Staples Centru, nisu još objavili plan za navijače za nadolazeću sezonu, ali se očekuje da će zauzeti isto stajalište.

Lakersi su objasnili da su svoju odluku donijeli u savjetovanju s političkim vodstvom države Kalifornija kao i s lokalnim zdravstvenim radnicima, prenosi Hina.

Službeno stajalište  je da se utakmice igraju bez navijača “do daljnjega”.

“Zdravlje i sigurnost naših navijača, igrača, članova osoblja i cijele zajednice su naš prioritet i nastavit ćemo sarađivati sa saveznim i lokalnim dužnosnicima kako bi došli do plana da sigurno vratimo navijače u Staples Centar u skladu s lokalnim, državim i NBA smjernicima”, navodi se u priopćenju Lakersa.

NBA je ove sedmice objavila da sezona počinje 22. decembra i da će brojati 72 utakmice, deset manje nego inače. NBA sezona inače uobičajeno počinje u oktobru  no ove je godine zbog pandemije koronavirusa sezona najprije prekinuta u martu i nastavljena je krajem jula u “balonu” pored Orlanda, a završena početkom oktobra. Lakersi zbog strogih sanitarnih mjera također nisu imali doček navijača kao ni pobjedničku paradu.