NBA

Nakon teške i iscrpljujuće borbe, Los Angeles Lakersi ostvarili su pobjedu nad Miami Heatom u četvrtoj utakmici finalne serije i poveli sa 3-1. Tako su došli na korak do titule NBA prvaka.

Susret je bio rezultatski tijesan cijelim tokom meča, nevjerovatno zvuči podatak da nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost.

U zadnje tri minute Lakersi su ušli uz vodstvo od 90:88, da bi nizom od 10-3, zaključno s trojkom Anthonyja Davisa, “pobjegli” na 100:91 na pola minute prije kraja, kada je bilo jasno da im pobjeda neće izmaći. Na koncu su slavili sa 102:96.

Fenomenalan je bio LeBron James, koji je 20 od ukupno 28 poena postigao u drugom poluvremenu, Davis je dodao 22, a značajan je bio i učinak Kentaviousa Caldwell-Popea (15 poena).

Kod Miamija, koji je ovog puta mogao računati na oporavljenog Bama Adebaya (15 poena), ali i dalje ne na Gorana Dragića, najefikasniji su bili Jimmy Butler (22 poena, 10 skokova) i Tyler Herro (21 poen).

Naredni susret NBA finala, kada će Lakersi imati prvu meč-loptu za titulu, igra se u noći između petka i subote (3 ujutro po našem vremenu).

Autor: scsport.ba