IZJEDNAČEN REKORD

Poljski reprezentativac Dawid Kubacki pobjednik je takmičenja skijaša skakača na 140 metara dugoj skakaonici u norveškom Lillehammeru, što mu je šesta pobjeda u ovoj sezoni Svjetskog kupa, a prva nakon trijumfa u Innsbrucku u sklopu Novogodišnje turneje.

Kubacki je bio jedan od dobitnika vjetrovne lutrije u drugoj seriji, u koju je ušao kao četvrti iz prvog dijela natjecanja, te mu je skok od 138.5 metara donio pobjedu s 283.1 bodom. Dobre uvjete imao je i Slovenac Anže Lanišek koji je skočio na 136.5 metara i obranio drugo mjesto iz prve serije, zaostavši za pobjednikom 7.4 boda.

Vodeći nakon prve serije bio je Austrijanac Daniel Tschofenig, koji još jednom nije izdržao pritisak, pa je ostao bez prve pobjede u karijeri. Skok u drugoj seriji od 134 metra bio mu je dovoljan za treće mjesto, a za pobjednikom je zaostao 9.2 boda.

Dobar vjetar najbolje je u drugoj seriji iskoristio Nijemac Markus Eisenbichler koji je poletio do 146 metara, čime je izjednačio rekord ove olimpijske skakaonice, koji je dosad bio u vlasništvu Švicarca Simona Ammanna. Najveći gubitnik druge serije bio je Austrijanac Stefan Kraft koji je doskočio na 113 metara te s trećeg pao na osmo mjesto, a za pobjednikom zaostao 40.1 bod.