NEPONOVLJIVI SU!

Navijači Japana danas su imali razloga za veliko slavlje pošto su pobijedili Njemačku na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a slavlje je trajalo do kasno u noć i u ovoj azijskoj zemlji.

Japanski navijači izašli su na ulice da proslave pobjedu i preokret svoje reprezentacije protiv jednog od najvećih favorita turnira u Kataru. Snimak slavlja iz Tokija postao je viralan na društvenim mrežama.

O disciplini Japanaca priča se iz dana u dan. Čistili su stadion nakon utakmice između Katara i Ekvadora na otvaranju Svjetskog prvenstva, a isto su ponovili i danas nakon velike pobjede nad Njemačkom.
No, o njihovoj pedantnosti više ne treba trošiti riječi, ali je snimak slavlja s raskrsnice Shibuya toliko veličanstven, da se fanovi na društvenim mrežama ne mogu načuditi mentalitetu tog divnog naroda.

U Japanu je utakmica završila oko ponoći. To nije spriječilo hiljade navijača ove zemlje da izađu na kultnu destinaciju Shibuya i slave do kasno u noć.

No, i tokom slavlja pokazali su na impresivan način koliko poštuju svoju okolinu i pravila. Japanci nisu željeli utjecati na promet jer su čekali da se upali zeleno svjetlo za pješake, kako bi istrčali na cestu i počeli slaviti.

Kada im se upalilo crveno svjetlo, povukli su se sa ceste kako bi automobili nastavili sa saobraćajem. I tako u više navrata...