UZBUDLJIVO I U ŠPANIJI

Pred nama je sportskim sadržajima vrlo bogat vikend, a posebno se izdvajaju današnji događaji među kojima su i neki od najvećih derbija u Evropi.

U Premiershipu program otvara derbi grada Liverpoola koji je zakazan za 13:30. Everton, koji je u teškoj situaciji i čini se da ga čeka velika borba za opstanak u društvu najboljih, dočekuje Liverpool koji podiže formu posljednjih dana.

Od utakmica koje se izdvajaju u Engleskoj imat ćemo još jedan manji gradski derbi između Chelseaja i West Hama (16:00), ali i utakmice Tottenhama i Fulhama te Aston Ville i Manchester Cityja (18:30).

Iako se igraju samo tri utakmice danas, Serija A donosi sjajan program. U 15 sati sastaju se Fiorentina i Juventus, a onda slijedi Derby dalla Madonnina.

Veliki gradski derbi na San Siru od 18 sati igraju Milan i Inter, dva posljednja prvaka Italije. Očekuje se drama na sve strane kao i nastup Edina Džeke od prve minute.

Program Serije A zatvaraju Lazio i Napoli, snažne ekipe koje s velikim ambicijama nastupaju ove sezone i nadaju se plasmanu među najbolje četiri ekipe Italije.

Spektakl donosi i španska Primera. Od 21 sat na rasporedu je veliki derbi Seville i Barcelone, a prije toga Real će biti domaćin Betisu, dok dramu možemo očekivati i u okršaju Real Sociedada i Atletico Madrida.

FANTASTIČAN PROGRAM DANAS


Košarkaši BiH protiv razigranog domaćina Njemačke žele otvoriti vrata drugog kruga Eurobasketa od 14:30.

Izuzev duela BiH protiv Njemačke, danas je na Eurobasketu vrlo bogat program i sve reprezentacije igraju svoje mečeve drugog kola.

U grupi B derbi igraju Litvanija i Francuska (17:45), dok je Slovenija veliki favorit protiv Mađarske. Taj susret se igra s početkom u 20:30.

Na teren će i selekcije iz regiona. Crna Gora igra protiv Belgije (13:30), Hrvatska protiv Velike Britanije (14:15), a Srbija protiv Češke (17:30).