O NJIMA PIŠU SVJETSKI MEDIJI

Norveške rukometašice na pijesku odbile su igrati u bikini gaćicama.

Prije dva dana norveške rukometašice na pijesku postale su vijest u cijelom svijetu. Njihov čin odbijanja igranja u bikini gaćicama u utakmici za 3. mjesto na Europskom prvenstvu u bugarskoj Varni objavili su svi najpoznatiji svjetski mediji.

Nikad rukomet na pijesku nije bio jedna od vijesti dana na globalnoj razini, a ne pamtimo ni kada je to bio klasični rukomet.

Norvežanke su uspjele u svom cilju, dobile su pozornost veću nego što su mogle zamisliti i Međunarodna rukometna federacija (IHF) ozbiljno će morati razmisliti o ukidanju pravila po kojem žene koje se natječu na tim rukometnim natjecanjima moraju nositi donji dio bikinija.

Čak su se i Englezi, kojima je rukomet potpuno stran, počeli zanimati za tu priču pa su rukometašice Tonya Lurstaad i Julia Bird pozvane u goste u popularnu emisiju na ITV-u ''Lorraine''.

''Imale smo veliku potporu našeg rukometnog saveza. U biti od svih saveza osim od onih koji su ta pravila i pisali. Samo su nam rekli da su takva pravila'', objasnila je Englezima Lurstaad.

''Želimo graditi ovaj sport kako bi svi željeli sudjelovati. Mnogo je djevojaka nesigurno što se tiče vlastitih tijela i jednostavno kažu da im se zato ne igra rukomet na pijesku. To je tužno'', dodala je rukometašica.

''Ljudi su zapravo šokirani što u 2021. godini žene ne mogu birati u čemu će nastupati. To je baš nevjerojatno'', dodala je Bird.

''Ako dečki mogu igrati u majicama i kratkim hlačama, zašto bismo mi borale u sportskim grudnjacima i bikini gaćicama'', pita se Norvežanka.