Fudbalerii Brazila pobijedili su Bosnu i Hercegovinu 2-1 u prijateljskoj utakmici odigranoj na AFG Areni u švicarskom St. Gallenu pred 17.500 gledatelja...

Izabranici Safeta Sušića ipak nisu uspjeli iznenaditi Brazil i upisati pobjedu u prijateljskoj utakmici odigranoj u švicarskom St. Gallenu.

Iako su pružili odličnu partiju i većim dijelom utakmice zadavali glavobolju Neymaru i Ronaldinhu, na kraju je presudio autogol, kojeg je nesretno u vlastitu mrežu poslao Saša Papac.

U prvoj utakmici u 2012. godini za oba sastava Brazil je do minimalne pobjede došao zahvaljujući smušenoj reakciji lijevog beka u sastavu Safeta Sušića, koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade u vlastitu mrežu pospremio ubacivanje Hulka s lijeve strane.

Da se to nije dogodilo, Bosna i Hercegovina došla bi do remija u drugom sudaru protiv najveće fudbalske reprezentacije na svijetu, vlasnika pet naslova svjetskog prvaka.

Brazilce je u vodstvo doveo lijevi bek Real Madrida Marcelo preciznim udarcem u četvrtoj minuti. Na lijevoj ga je strani 16-erca lijepo proigrao Lazijev veznjak Hernanes.

Samo devet minuta kasnije na 1-1 izjednačio je Vedad Ibišević na proigravanje Edina Džeke. Pucao je napadač Stuttgarta zapravo prilično traljavo, ali je Interov golman Julio Cesar pacerski reagirao propustivši loptu u mrežu.

Rezultat je bio izjednačen sve do prve minute sudačke nadoknade kada je autogol nesretno postigao Papac za konačnih 2:1.

Unatoč porazu, BiH je hrabrom ovom predstavom, pokazala da s puno optimizma može čekati početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se 2014. godine igra u Brazilu.