Sanchez u 10. minuti i Demichelis u 29. bili su strijelci za vodstvo gostiju. Momčad Josea Mourinha, koja brani naslov pobjednika u ovome natjecanju, proradila je tek u zadnjoj četvrtini dvoboja. Kumovao je tome i Mourinho svojim izmjenama. Khedira i Benzema, koji su ušli u igru u drugom poluvremenu, bili su strijelci.

Khedira je poentirao u 68. minuti za smanjenje na 2-1, a samo dvije minute kasnije je Higuain iskoristio veliku grešku Sergija Sancheza koji je netočno vratio loptu unatrag. Argentinski napadač ''kraljevskog kluba'' je presjekao loptu i proslijedio je u praznu mrežu za 2-2. Napokon, Benzema je u 78. minuti postavio konačnih 3-2.

Cristiano Ronaldo, koji je odigrao cijelu utakmicu, ovoga puta nije bio strijelac za vodeću momčad španjolskog prvenstva.

Dodajmo još da je bivši Realov igrač Ruud van Nistelrooy, sada napadač Malage, zaradio pljesak Realovih navijača kada je u 60. minuti napustio igru. U tim trenucima je njegova momčad još vodila s 2-0...

Momčad Albacetea, koja igra u trećoj ligi, a u prethodnoj rundi je izbacila madridski Atletico, odigrala je kod kuće s prvoligašem Athleticom 0-0.
Novo iznenađenje priredio je i Mirandes, još jedan klub iz treće lige, koji je u prošloj rundi izbacio Villarreal, a ovoga puta je kod kuće pobijedio prvoligaški Racing s 2-0.

Drugoligaš Alcorcon bio je bolji na svom terenu od prvoligaša Levantea s 2-1.

Kup kralja, osmina finala, prve utakmice:
Real Madrid – Malaga 3-2 (Khedira 68, Higuain 70, Benzema 78 / Sanchez 10, Demichelis 29)
Albacete - Athletic 0-0
Mirandes – Racing 2-0 (Pablo 34, Martins 45+2)
Alcorcon – Levante 2-1 (Borja Perez 13, Nagore 52 / Pallardo 23)