"Sustizanje ili obaranje rekorda po broju postignutih pogodaka u Premiershipu u jednoj kalendarskoj godini nije na popisu mojih prioriteta", tvrdi Arsenalov holandski napadač Robin van Persie.

Trenutno je Van Persie na vrhu lliste strijelaca u ovoj sezoni sa 16 pogodaka u engleskom prvenstvu. Ukupno je u 2011. godini zabio 34 prvenstvena gola, čime je dostigao bivšeg francuskog Arsenalovog napadača Thieryja Henryja. Ukupni rekorder je Alan Shearer s 36 golova u jednoj godini iz 1995. Van Persie će imati još jednu utakmicu u kojoj će imati priliku dostići, ili ako zabije tri ili više golova, čak i prestići Shearera. Arsenal će na Emiratesu na staru godinu ugostiti QPR.

"Volio bih ostvariti taj rekord, ali to nije na vrhu popisa mojih prioriteta, već, možda, tek na četvrtom ili petom mjestu. Mene uvijek prvenstveno zanima pobjeda moje ekipe. Ako pritom i ja zabijem gol, tim bolje. No, ne izlazim na igralište s razmišljanjem da moram poentirati. Ja silno volim igrati fudbal i moja najveća želja je pobjeda, tri boda za moju ekipu", – veli 28-godišnji holandski reprezentativac.

"Nisam poput nekih napadača koji razmišljaju samo o sebi i svom učinku. Nikad nisam bio takav i nikada neću biti. Možda sam ja malo kompliciraniji jer uvijek sam od sebe tražim više i još više. Jednako cijenim asistenciju kao i egzekuciju. Srećom, danas živimo u vremenima u kojima ljudi poštuju i dobru asistenciju, shvaćaju da je jednako važno dobro dodati loptu strijelcu kao i zabiti gol. Ako bih mogao birati između dobre asistencije i pogotka, uvijek bih izabrao ovo prvo", zaključio je Van Persie.