Da je kojim slučajem prihvatio ponudu ruskog multimilionera Suleymana Kerimova, piše španska Marca, Jose Mourinho postao bi najplaćeniji nogometni trener u historiji.

Za razliku od Portugalca, Kamerunac Samuel Eto'o prešao je ovog ljeta iz Milanskog Intera u ruski Anzhi za godišnju plaću od 20,5 miliona eura.

Kerimov je ljetnom prelaznom roku pokušao dovesti i Daniela Alvesa iz Barcelone, Neymara iz Santosa, Nemanju Vidića iz Manchester Uniteda te napadača Hulka za kojeg je ponudio nevjerovatnih 87 miliona eura. Porto je tražio 90 miliona za svog igrača.

Kako prenosi Marca, Machester City je prošle godine bio izdvojio 170 miliona eura za Josea Mourinha i Cristiana Ronalda. No, obojica su odbili ugovore.

Također, interes za Mourinha pokazao je i turski Bešiktaš čiji predsjednik Yildirim Demiroren ima dobre odnose sa Mourinhovim agentom, Jorgeom Mendesom. No, Portugalac je odbijao sve ove ponude.

Nakon odlaska Jorgea Valdana, sada već bivšeg sportskog direktora Real Madrida sa kojim je Mourinho bio u sukobu, Portugalac je prestao razmišljati o odlasku i kraljevskog kluba. U Madridu smatraju kako će ove sezone prekinuti dominaciju Barcelone u Španiji i Evropi.