Nogometaši minhenskog Bayerna i zagrebačkog Dinama uspjeli su sačuvati visoke prednosti stečene na prvim utakmica 4. pretkola Lige prvaka i nakon uzvratnih utakmica plasirati se u grupnu fazu Lige prvaka.

Dinamo Zagreb je i pored poraza u uzvratu od 2-0, uspio se plasirati u grupnu fazu Lige prvaka, jer su u prvoj utakmici pobijedili sa 4-1, što je bila dovoljna prednost. Pogotke za Malmo postigli su Wilton Figuerido u 69. minuti iz slobodnog udarca i Jansson u 86. minuti. Vrijedi spomenuti da je igrač Dinama Vrsaljko zaradio direktan crveni karton u 50. minuti susreta.

Bayern Munchen se lako obračunao sa švicarskim Zurichom, Gomez je doveo "Bavarce" u 7. minuti susreta, što je na kraju ostao konačan rezultat susreta 1-0. Tako je Bayern prošao ukupnim rezultatom 3-0

Apoel Nicosia uspio je nadoknaditi deficit iz prve utakmice (1-0) sa Wislom iz Krakow, vodili su Ciprani 2-0 (autogol Pareika 29. i Ailton u 54.), a zatim je Wilk u 79. minuti postigao pogodak za Genk i smanjio na 2-1, da bi nakon toga Ailton postigao svoj drugi pogodak i postavio rezultat na 3-1, što im je bilo dovoljno da prođu dalje.

Villareal je pogocima Rossija u 50. i 66. minuti i Marchene u 82. savladao OB sa 3-0 i tako nadoknadio deficit iz prve utakmice (0-1), i ukupnim rezultatom 3-1 obezbijedio prolaz dalje.

Najzanimljivije je bilo u Genku gdje je domaća ekipa teškom mukom, nakon izvođenja penala prošla Maccabi iz Haife.

I regularnom dijelu utakmice rezultat je glasio 2:1, što je identično pobjedi Maccabija u prvom meču pa je utakmica otišla u produžetke. U dodatnih 30 minuta mreže su mirovale pa su šutirani penali. Domaći igrači bili su pribraniji pa su sa bijele tačke bili precizni četiri puta dok su Izraelci tek jednom pogodili gol svog protivnika.

Rezultati Lige prvaka, 4. pretkolo:

Apoel Nicosia - Wisla Krakow 3:1
Malmo FF - Dinamo Zagreb 2:0
Racing Genk - Maccabi Haifa 2:1 (penali 4:1)
Villarreal - OB Odense 3:0
Zurich - Bayern Munich 0:1