"Rafa, My Story", naslov je autobiografije za američko tržište koju je u ime jednog od najboljih svjetskih tenisera Rafaela Nadala napisao John Carlin.

Madridski dnevnik Marca opisao je jedan nadasve zanimljiv odlomak iz knjige otkrivši informaciju do sada nepoznatu javnosti.

Davne 2005. godine, praktički još na počecima karijere i sa samo jednim osvojenim Roland Garrosom, upravo te, 2005. godine, Nadal je pomišljao prekinuti s tenisom nakon proslavljenog 19. rođendana. Razlog tome bila je teška povreda (kongenitalna lezija) u njegovu lijevom stopalu, koja je njegovog tadašnjeg ljekara-specijalistu nagnala na preporuku da bi možda trebao prekinuti igrati tenis.

Nastupio je tada njegov otac i rekao:

"S tvojim talentom i hrpom loptica koje imaš, ne vidim zašto ne bi postao profesionalni golfer."

Rafaelu se svidjela očeva ideja, no za tenis se tada, što se kasnije pokazalo itetkako ispravnim, zauzeo njegov ujak i trener Toni.

"Svakog ćeš dana 45 minuta trenirati sjedeći na stolici. Ako ništa drugo, micat ćeš rukama i na taj način oslobađati energiju i frustracije kad već ne smiješ opterećivati nogu", rekao je trener spasivši tada nećakovu karijeru, u kojoj je uslijedilo devet Grand Slam naslova.