Real Madrid i Barcelona odigrali su neriješeno 2:2, u prvoj utakmici španskog Superkupa, odigranoj na stadionu Santiago Bernabe u Madridu.

Domaćini su stigli u vodstvo u 12. minuti golom Mesuta Ozila. Francuski reprezentativac Karim Benzema odlično je prošao po desnoj strani i asistirao njemačkom reprezentativcu koji je rutinski matirao Victora Valdeza.

VIDEO!

Real je bio dominantija ekipa tokom prvog poluvremena, ali to nije spriječilo igrače Barcelone da prvo izjednače, a potom i preokrenu rezultat u svoju korist.

Za to su bila potrebna dva udarca prema golu Ikera Casillasa.

Prvo je David Villa u 36. minuti izjednačio fenomenalnim pogotkom sa 16. metara. Villa je primio loptu, kratko je gurnuo ispred sebe, a potom preciznim udarcem skinuo paučinu sa desnog gornjeg ugla gola golmana Real Madrida.

VIDEO!


Drugi pokušaj Barce značio je i drugi gol. Lionel Messi je uspio doći do lopte između dva igrača Madrida. Iskontrolisao je, izašao sam pred Casillasa i lagano ga savladao za vodstvo Barcelone u 45. minuti utakmice.



Drugo poluvrijeme je ponovo bilo u znaku dominacije igrača u bijelim dresovima. Devet minuta im je bilo dovoljno za izjednačenje. Pepe se izborio za loptu ubačenu iz kornera. Vratio je na vrh 16-erca za Xabi Alonsa koji je šalje između nekoliko igrača Barce u mrežu Valdeza.

VIDEO!

Do kraja susreta se rezultat nije mjenjao.

Revanš se igra na Nou campu u srijedu.

Španski Superkup, prva utakmica:

Real Madrid - Barcelona 2:2 (Ozil 12, Xabi Alonso 54. - Villa 36, Messi 45.)