Danas se širom svijeta igra više od trideset prijateljskih reprezentativnih susreta, a nakon što je utakmica Engleske i holandije otkazana zbog nereda u Londonu, najjača je sigurno ona u Stuttgartu između treće i četvrte reprezentacije svijeta - Njemačke i Brazila.

Njemačka čeka na pobjedu protiv Brazila još od 1993. godine, kada je u Kölnu bilo 2:1, pa su u domaćem taboru uvjereni da je taj čas kucnuo.

"Pobijedićemo Brazil, 18 godina frustracija je previše", najavio je njemački selektor Joachim Löw.

Susret počinje u 20.45.


Fudbalska poslastica igra se i u Rimu gdje će Italija ugostiti svjetskog i evropskog prvaka Španiju.

"Ne želim da ispadnemo bahati, ali uvjeren sam da ćemo osvojiti i EP 2012. te SP 2014. godine", izjavio je vratar Furije Iker Casillas.

Španski novinari proteklih su dana pisali da u njihovoj reprezentaciji postoji rascjep na klanove Barcelone i Reala, no izbornik Vicente del Bosque to je demantirao:

"To su gluposti. Znam da je bilo nekih prepirki dok su protekle sezone međusobno igrali Real i Barcelona, no uvjeravam vas da igrači to zaborave čim dođu u reprezentaciju. Nacionalni je dres iznad klupskog".

Druga reprezentacija svijeta, Holandija, trebala je na Wembleyu trebala testirati Englesku, no susret je odgođen zbog velikih nereda u Londonu.

"To je ponižavajuće za našu zemlju. Molim vas, prestanite", apelovao je na huligane napadač Albiona Wayne Rooney.
Otkazane su i tri utakmice engleskog Liga-kupa (West Ham - Aldershot, Charlton - Reading, Crystal Palace - Crawley).

Reprezentacija Grčke, gostuje u BiH. selektor Safet Sušić sigurno je zažalio što je dao odmor igračima iz Rusije (Ibričić, Rahimić, Misimović), jer je zbog ozljeda ostao i bez Pjanića, Papca i Alispahića.


Šokirani Hiddink

Turski selektor Guus Hiddink naznačio je da bi mu utakmica s Estonijom mogla biti i posljednja. Naime, šokirala su ga brojna namještanja u Turskoj. "Otkrije li se da je i nacionalna reprezentacija umiješana u taj skandal, odstupit ću istoga trena. Reprezentativcima sam rekao da jedino oni mogu osvjetlati obraz turskog nogometa", poručio je pošteni Hiddink.