Ekipa Kennya Dalglisha nije se proslavila u prijateljskom dvoboju s Galatasarayem... Fudbalski klub Liverpool teško je s 3-0 poražen u prijateljskoj utakmici protiv Galatasaraya u Istanbulu. Čeh i bivši igrač "redsa" Milan Baroš bio je dvostruki strijelac za turski klub.

Iako je menadžer Kenny Dalglish izveo praktički B momčad Liverpoola, ružno izgleda 3-0 poraz od Galatasaray, koji će pričekati na početak turskog prvenstva punih mjesec dana nakon što je nacionalni fudbalski savez odlučio odgoditi ga uslijed afere oko namještanja utakmica. Prvenstvo je trebalo početi 5. avgusta, ali je zasad odgođeno do barem 9. septembra.

Milan Baroš, bivši igrač Liverpoola, zabio je već u 8. minuti susreta, da bi pred kraj prvog poluvremena (40.) isti igrač povisio na 2-0. Konačnih 3-0 postavio je švedski reprezentativac Elmander u 83. minuti utakmice.

Za Liverpool nisu nastupili Gerrard, Maxi Rodriguez, Downing, Reina, Škrtel, Meireles, kao ni nedavni osvajač Copa Americe Urugvajac Suarez. Iduću pripremnu utakmicu Liverpool igra protiv norveškog predstavnika Valerenga 1. avgusta.

VIDEO!