Navijači turskog Fenerbahçea pokazali su na što su sve spremni kako bi spriječili medijski linč nad predsjednikom kluba…

Nekoliko stotina navijača fudbalskog kluba Fenerbahçe ušlo je na teren za vrijeme pripremne utakmice svog kluba protiv ukrajinskog prvaka Šahtara kako bi demonstrirali protiv medija koje krive za hapšenje klupskog predsjednika Aziza Yildrima.

U već poznatoj aferi oko namještanja utakmica u turskom fudbalskom prvenstvu uhapšeno je preko 30 osoba, a među njima i predsjednik Fenerbahçea čiji su navijači odlučili prekinuti prijateljsku utakmicu protiv Šahtara. Turski fudbalski savez već je otkazao Superkup između Fenerbahçea i Beşiktaşa, a razmišljaju i o odgodi početka prvenstva.

Svi novinari evakuirani su sa stadiona nakon što su se na njih okomili navijači koji ih krive za optužbe o namještanju, kao i zbog zatvaranja predsjednika Yildrima. Moguća kazna koja čeka Fenerbahçe, ukoliko se dokaže krivnja, je oduzimanje titule i izbacivanje u niži rang natjecanja.

Turska je treća zemlja ovog ljeta u kojoj je na vidjelo izašao skandal o namještanju utakmica nakon Zimbabvea i Južne Koreje.