Londonski Chelsea je poslao ponudu za Liverpoolovog napadača Fernanda Torresa vrijednu 40,5 miliona eura, ali je ona ipak odbijena. No, Roman Abramovich ne želi odustati.

Fernando TorresNakon što je potvrdio špekulacije o Chelseajevoj ponudi za Torresa, glasnogovornik Liverpoola je rekao da Španac nije na prodaju.
Vlasnik Chelseaja, ruski tajkun Roman Abramovich, ne želi odustati od dovođenja El Nina, te se sprema poslati novu, primamljiviju ponudu. Odšteta koju je potrebno platiti za Liverpoolovog dvadesetšestogodišnjeg napadača iznosi 60 miliona eura.

Aktuelni prvaci Engleske su već dugo vremena željeli u svoje redove dovesti Torresa, ali su ovoga puta najkonkretniji.
Abramovich je vidno razočaran formom svoje ekipe koju vodi talijanski stručnjak Carlo Ancelotti. Nadalje, Didier Drogba u martu puni 33 godine, pa je razumljivo što Rus želi novog klasnog napadača.

Vlasnici Liverpoola, grupacija Fenway Sport, definitivno žele zadržati Torresa na Anfieldu. Španac je imao lošu sezonu nakon oporavka od povrede koju je zadobio na Svjetskom prvenstvu u Africi. Dolazak Kennyja Dalglisha umjesto Roya Hodgsona je pozitivno djelovao na Torresa čija je forma trenutno u usponu. Fernando je postigao tri gola u četiri utakmice.

Abramovich mora djelovati brzo ukoliko želi Torresa u svojoj ekipi prije kraja prijelaznog roka koji završava u ponedjeljak. Jasno mu je da ponuda mora biti visoka kako bi uspio u tome. Sa Anfielda bi mogao otići i kapiten Steven Gerrard koji bi klub napustio najviše zbog nedostatka ambicija.
Torresov ugovor sa Liverpoolom važi do ljeta 2013. godine, a Španac sedmično zarađuje 127.500 eura. Ovaj iznos bi Abramovich mogao lako udvostručiti, piše "Daily Mail".