Nogometaši Real Madrida napravili su veliki korak ka plasmanu u finale Kupa kralja 1-0 pobjedom na gostovanju kod Seville u prvoj polufinalnoj utakmici.

Jedini gol postigao je Karim Benzema u 17. minuti susreta, pa će tako "kraljevski klub" u revanš utakmicu 2. februara na Santiago Bernabeuu ući s velikom prednošću.

Valja reći da je ovo bila otvorena utakmica u kojoj su obje strane imale dosta prilika za gol, kao i da su susret obilježila dva incidentna trenutka. Prvi se zbio u posljednjim trenucima prvog dijela i ostaje upitno je li šut Luisa Fabiana prešao gol-liniju. Brazilski napadač predriblao je Ikera Casillasa i uputio loptu prema mreži, ali je u posljednji tren Raul Albiol uspio dotrčati i spriječiti njen ulazak u mrežu. Domaći navijači na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan burno su protestvovali protiv sudijske odluke da se gol ne prizna, ali ni video-snimke jasno ne pokazuju je li lopta punim obimom prešla liniju.

Druga incidentna situacija zbila se po završetku samog susreta, kada je Realovog golmana Casillasa pogodila boca u glavu. Boca je doletjela od strane nezadovoljnih Sevillinih navijača, a Casillas je ostao ležati neko vrijeme na travnjaku. Kasnije se ipak pridigao i otišao put svlačionice.

Kup kralja, polufinale, 1. utakmica:

Sevilla – Real Madrid 0-1 (Benzema 17)

Kasnije:

Barcelona – Almeria