Najbolji svjetski teniseri Roger Federer i Rafael Nadal su tokom turnira u Dohi svoje međusobne obračune odveli na potpuno novi nivo. Naime, dvojac je ispunio želju organizatorima turnira te se obračunao usred Perzijskog zaljeva.


Švicarac je u svojoj karijeri već izvodio slične 'ludosti' te je, primjerice, s Andreom Agassijem odigrao meč na najvišem terenu na svijetu postavljenom na vrhu nebodera u Dubaiju, a sada je izmijenio nekoliko udaraca s Nadalom na površini mora.
 


Istina, zbog objektivnih okolnosti lopticu su morali zadržavati u vazduhu, no svejedno su se dobro zabavili:

"Bilo je ovo fantastično iskustvo. Protekle tri godine smo izvodili slične stvari, no ovo je bilo zaista posebno. Bit će ovo zanimljiva sezona. Volio bih se još koji put sresti s Rogerom jer to znači da ćemo se opet obračunati u finalu", izjavio je Nadal, a Federer dodao:

"Dobro smo se zabavili, ovo je bilo drukčije od svega što smo prije izvodili. Bio sam uzbuđen i jako me zanimalo kako će sve ispasti. Uvijek je zanimljivo ovako promovirati turnire, pogotovo s Rafom. Opet igram odličan tenis i veselim se nastavku sezone u kojoj sam postavio vrlo visoke ciljeve", izjavio je Federer.