Njemački Bild piše da bi već iduće srijede, na gostovanju Manchester Cityja kod Arsenala u dvoboju 22. premierligaškog kola, za mančesterski sastav mogao zaigrati Edin Džeko.

Bosanski nogometaš Wolfsburga, piše njemački dnevnik, prijeći će za koji dan u City uz odštetu od 35 miliona eura plus Roquea Santa Cruza, paragvajskog centarfora Cityja i nekadašnju zvijezdu FC Bayerna koji će poslužiti kao nadoplata i zamjena za 24-godišnjeg centarfora. Džeko će, navodi isti izvor, potpisati ugovor do ljeta 2014. godine uz zagarantovanu godišnju plaću od 6.8 miliona eura, koja bi se uz premije i bonuse mogla popeti i do devet miliona .

S obzirom na 35 miliona i Santa Cruza u paketu, Wolfsburg će biti namiren i po ugovornoj klauzuli koja zahtijeva da Džeko u slučaju odlaska iz kluba mora donijeti odštetu od 40 miliona eura.

Džeko je trenutno na odmoru u Sarajevu. Manje je u ovom trenutku izgledno da će s Volfsburžanima u nedjelju na zimske minipripreme u Marbellu, a daleko vjerojatnije da će od ponedjeljka već konkurirati za ekipu koju vodi Roberto Mancini.