Svu krivicu za poraz Urugvaja u polufinalu Svjetskog prvenstva (bolja je bila Holandija 3-2) na sebe je prebacio najistaknutiji nogometaš te južnoameričke države Diego Forlan.

Forlan je lijepim dalekometnim udarcem poništio uvodnu prednost "oranja" koje je u vodstvo sigurnim kandidatom za gol turnira doveo Giovanni van Bronckhorst. Wesley Sneijder i Arjen Robben u drugom su poluvremenu zabili za Holanđane, da bi u posljednjim sekundama susreta Maximiliano Pereira postavio konačan rezultat.

"Činjenica je da mi je u ustima gorak okus. Na ovom turniru igrali smo i teže utakmice, ali i ponosni smo uprkos porazu", započeo je Forlan prije no što je krivnju za ispadanje uzeo na sebe:

"Osjećam se beskorisno jer nisam bio na vrhuncu i nisam mogao pružiti svoj maksimum. Timski gledano nismo bili loši, no dva gola u rasponu od četiri minute riješila su utakmicu."

"Nisam participirao dovoljno u utakmici, sigurno ne dovoljno da bih naudio Holanđanima. Stoga je i bolje da sam zamijenjen (u 84. minuti ušao Fernandez, op.a.). Bio sam umoran."

"Vjerujem da ću se oporaviti i biti spreman za utakmicu za treće mjesto. Nadam se da će i ostali".

Njemačka – Španija, 20.30 sati, Durban