Reprezentacije Njemačke savladala je Argentinu u utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici sa 4:0, čime su izborili prolazak u polufinale gdje će ih čekati pobjednik meča Paragvaj - Španija.

Stadion "Green Point" u Capetownu bio je poprište četvrtfinale utakmice u kojoj su se susrele Njemačka i Argentina, dvije reprezentacije koje su pokazal najviše na Mundijalu u JAR-u.

Briljatna Njemačka savladale je Maradonine čarobnjake, koji su djelovali potpuno neprepoznatljivo, bez lepršavosti u igri i ubojitosti koju smo imali priliku gledati u prethodne četiri utakmice.

Njemačka je na samom startu, u trećoj minuti meča, preko "skupljača lopti" Thomasa Mullera, kako ga je nazvao Maradona, došla u vodstvo. Muller je odlično skočio pored pasivnih odbrambenih igrača Argentine i pogodio za vodstvo.

U 68. minuti na scenu je stupio iskusni Miroslav Klose, koji je pogodio 13. put na Svjetskim prvenstvima. Lucas Podolski sve je uradio i Kloseu "servirao loptu na tacni", koji je lagano pospremio u mrežu.

Sličnu akciju mogli smo vidjeti i u 74. minuti. Ovaj put je Bastian Schweinstegier prošao po lijevoj strani, dodao je loptu Arneu Friedrichu, koji je posprema u gol.

I dok su se Argentinci bezuspješno trudili postići barem utješni gol, Klose im je, u svom jubilarnom 100. nastupu za reprezentaciju, pokazao kako se to jednostavno radi u 88. minuti.