Danas se u Sarajevu održao inicijalni sastanak za formiranje Regionalne rukometne lige, te je najavljeno njeno formiranje od sezone 2011/2012.

Sastanku su prisustvovali predsjednici i generalni sekretari Rukometnih saveza Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Mađarske, te predstavnici klubova sa područja regije.

Regionalna rukometna liga startovaće od sezone 2011/2012.

"Održali smo konstruktivan sastanak na kome smo svi iznijeli svoje prijedloge i zajednički donijeli odluku o formiranju Regionalne rukometne lige", kazao je generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić, te dodao:

"Mislim da je ovo nešto najbolje što je moglo da se desi rukometu na ovim prostorima i zaista sam ponosan na to da smo upravo mi bili ti koji smo inicirali ovaj sastanak. Liga će nositi ime po generalnom sponzoru Sparkasseu i imaće 14 klubova".

Karačić je najavio da će se krajem naredne sezone u Sarajevu odigrati turnir koji će biti uvertira u Regionalnu ligun, a na kome će učestvovati osam najboljih klubava sa područja regije.

Najavljuje se da će se sastanak po ovome pitanju nastaviti i sutra.