Sepp Blatter upozorio je francusku vladu kako se ne smije miješati u poslove Francuskog nogometnog saveza jer bi u suprotnom FIFA mogla suspendirati Francuze iz svih međunarodnih natjecanja.

Predsjednik FIFA-e je svoje upozorenje izrekao dan nakon što je predsjednik FFF-a Jean-Pierre Escalettes najavio ostavku zbog lošeg nastupa i dojma kojega je francuska reprezentacija ostavila u Južnoafričkoj Republici.

Francuska ministrica sporta Roselyne Bachelot prošloga je tjedna rekla da je Escalettesova ostavka "neodgodiva", a i sam francuski predsjednik Nicolas Sarkozy je izjavio da će osobno voditi istragu zbog lošeg nastupa nogometaša na SP-u.

"U Francuskoj su od nogometa napravili 'državnu aferu', ali nogomet mora ostati u rukama saveza. U slučaju političkog miješanja, čak i od strane predsjednika, FFF se može osloniti na FIFA-u i to je naša jasna poruka. U slučaju da se politika umiješa, jedino što možemo napraviti je suspendirati savez", rekao je Sepp Blatter.

Francuska je u JAR u tri utakmice u skupini osvojila samo jedan bod i postigla tek jedan pogodak, a osim loših igara momčad je ostavila loš dojam i svojim ponašanjem. Nicolas Anelka je izbačen iz reprezentacije zbog vrijeđanja izbornika Raymonda Domenecha, dok su potom ostali igrači jedan dan odbili trenirati.