Nekadašnji golman njemačke nogometne reprezentacije Oliver Kahn oduševljen je igrom Španaca na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Oliver KahnIako je “furija” još uvijek daleko od igre koju je pokazivala uoči svjetske smotre, uostalom i izgubila je prvu utakmicu u skupini H od Švicarske (1-0), Kahn je impresioniran izabranicima Vicentea del Bosquea. Posebno ga se dojmila pobjeda protiv Čilea (2-1) kojom su Španci u petak osigurali prvo mjesto u grupi i utakmicu protiv Portugala u osmini finala.

"Pravo je zadovoljstvo gledati nogomet koji igra taj tim. Trenutno je to krema svjetskog nogometa. Kad Španjolci eksplodiraju, apsolutno su najveći favoriti za naslov", rekao je 41-godišnji bivši čuvar mreže Bayerna.

Kahn je posebno oduševljen time što Španci “naslijepo” pronalaze jedan drugog na terenu.

"Protiv njih suparnik ima vrlo malo šanse doći do lopte. U njihovoj se igri vidi da su potpuno uvjereni u svoju klasu", dodao je Kahn i na kraju se osvrnuo na pogodak Andresa Inieste za 2-0 u utakmici protiv Čilea.

"To je gol kojem se mogu samo nakloniti. Iniesta je unutrašnjom stranom kopačke pogodio dalji ugao gola. To mogu samo igrači svjetske klase."