'Da, dobio sam nekoliko prijetnji smrću, ali me one nisu uznemirile. Ja sam musliman i znam da samo Bog odlučuje o tome tko će živjeti, a tko umrijeti', mirno je komentirao Sani Keita zbog čijeg je isključenja Nigerija poražena od Grčke.

Vezni igrač nigerijske reprezentacije Sani Kaita zaprimio je prijetnje smrću. Razlog je crveni karton koji je dobio u susretu 2. kola skupine B na Svjetskom prvenstvu protiv Grčke, pa je njegova reprezentacija u nastavku utakmice izgubila sa 1:2 nakon vodstva od 1:0.

"Da, dobio sam nekoliko prijetnji smrću putem elektronske pošte, ali me one nisu uznemirile. Ja sam musliman i znam da samo Bog odlučuje o tome tko će živjeti, a tko umrijeti. Naša sudbina je u njegovim rukama", rekao je Kaita.

Nigerijski nogometaš je odbio usporediti svoj slučaj s onim kolumbijskog braniča Andresa Escobara.

Nesretni Escobar je ubijen po povratku kući nakon SP-a 1994. u SAD-u zbog postignutog autogola kojim je njegova reprezentacija ispala sa SP nakon razigravanja po skupinama, te je prema nekim navodima to ispadanje prouzročilo ogromne gubitke na kladionicama mafijaškim šefovima u toj državi.

"Ne bih želio povezivati svoj slučaj s Escobarovim jer svaki od nas ima svoju sudbinu", dodao je Kaita.