Svjetski mediji raspisali su se da su četvorica sjevernokorejskih fudbalera, sudionika Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, nestala.

Već su se u službenom zapisniku utakmice protiv Brazila u utorak navečer Kim Myong-Won, An Chol-Hyok, Kim Kyong-Il i Pak Sung-Hyok pojavili s prilično neuobičajenim dodatkom “odsutni”.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zasad tvrdi da ne zna ništa o mogućem nestanku ili prebjegu Sjevernokorejaca.

"Nemamo nikakvih informacija da su igrači nestali. Naš službenik za vezu s reprezentacijom Sjeverne Koreje nam nije signalizirao ništa takvo", izjavio je glasnogovornik FIFA-e.

U veleposlanstvu Južne Koreje u Johannesburgu također tvrde da posljednjih dana nije bilo nikakvih neuobičajenih pokreta vezanih za reprezentaciju susjedne im zemlje.

Zbog posvemašnje zatvorenosti Sjevernokorejaca prema svijetu, gotovo je nemoguća bilo kakva komunikacija s reprezentativcima te zemlje. Više bi informacija o ovome eventualno moglo biti poznato danas poslijepodne kada bi na rasporedu trebala biti redovita konferencija za novinare sjevernokorejske vrste uoči dvoboja protiv Portugala u 2. kolu skupine G.