Čini se da je selektor najboljih brazilskih nogometaša Carlos Dunga, javljaju mediji iz Johannesburga, našao startnu ekipu za utakmice Svjetskoga prvenstva.

U potrazi za idealnom ekipom Dunga je u nedjelju poslao svoje igrače na trening-utakmicu koja je trajala oko 45 minuta i završila bez pogodaka.

Odlučan u namjeri da mu reprezentaciju ne čine zvijezde već igrači na koje se može osloniti u potpunosti, a koji igraju za tim, Dunga u Južnoafričku Republiku nije pozvao Ronaldinha, Adriana, Ronalda i(li) Roberta Carlosa, za koje su "navijali" mediji, već, primjerice, manje poznate Elana ili Bastosa. Čini se da će ti igrači Galatasaraya i Lyona biti i u njegovih udarnih 11.

"Važno je dati im priliku da igraju što više zajedno", izjavio je Dunga nakon treninga u kojem su mu idealnu ekipu činili Julio Cesar, Maicon, Juan, Lucio, Bastos, Gilberto Silva, Felipe Melo, Elano, Kaka, Robinho i Luis Fabiano.

Svoj šesti naslov svjetskih prvaka Brazil će početi tražiti iz skupine G u kojoj su smješteni zajedno s Obalom Bjelokosti, Južnom Korejom i Portugalom.