"Moj je posao ovdje završen. Ligu prvaka želim osvojiti s tri različita kluba", izjava je kojom je Jose Mourinho prokomentirao osvajanje klupskog prvenstva Evrope i praktički potvrdio prelazak u Real Madrid.

Ernst Happel (Feyenoord 1970., HSV 1983.) i Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund 1997., Bayern 2001.) do ove su subote bili jedini treneri-osvajači Lige prvaka s dva različita kluba. Pridružio im se sada i Portugalac koji je svoj prvi naslov osvojio s Portom 2004. godine.

"Osjećam veliku tugu pri mogućem odlasku. Učinio sam ono što sam morao, moj je posao ovdje završen. Upisao sam se u klupsku historiju, a niti Inter više neće biti klub kao što je prije bio. Ne bih želio mnogo pričati jer ću se sigurno rasplakati i promijeniti odluku. Kako sada stvari stoje, bliži sam odlasku nego ostanku. Da, može se tako reći."

"Zahvaljujem se predsjedniku Massimu Morattiju koji me je uzeo, iako je moj prethodnik Roberto Mancini osvojio "scudetto". Bio je to rizik za obojicu, mene bi mediji, koji mi nisu bili skloni, "pokopali" da nisam došao do naslova. Osvojio sam s Interom sve što sam mogao i bude li moja odluka onakva kakva mislim da će biti, a ona još nije stopostotna, mislim da ću morati pronaći novu motivaciju. U uskom sam krugu trenera koji su osvajali Ligu prvaka s dva različita kluba, a želim postati prvi koji će ju osvojiti s tri različita", kazao je Mourinho nastavljajći:

"Nemam običaj se opraštati. Kada sam pohodio Stamford Bridge osjećao sam se kao kod kuće, a isto želim i kada se vratim na San Siro. Želim riskirati. Dođem li u Španiju igrat ću protiv super ekipe kao što je Barcelona, a bit će mi velik zalogaj pokušati osvojiti Ligu prvaka s madridskim Realom. Ne ostajem predugo u klubovima jer sam željan novih izazova", kazao je Mourinho koji je kraj utakmice na Santiago Bernabeu dočekao ispod tribine s Interovim navijačima.

Udarao se ondje po srcu dokazujući im svoju ljubav pri očitom rastanku od njih, noseći u ruci portugalsku zastavu i loptu s kojom je igrana utakmica.