Inter je osvojio Ligu prvaka. Momčad Josea Mourinha je u finalu na Santiago Bernabeu nadigrala Bayern s 2:0 i uzela treći naslov, prvi nakon 1965. Junak utakmice je Diego Milito koji je zabio oba gola.

Milto je u svakom poluvremenu zabio po jedan gol. Argentinac je doveo Inter u vodstvo u 35. minuti, a konačni rezultat postavio je u 70. 31-godišnji napadač koji je početkom sezone tiho stigao iz Genoe prometnuo se u Interovog junaka sezone. Njegova 22 pogotka u Seriji A potpisala su naslov talijanskih prvaka, njegov je pogodak Romi u finalu Talijanskog kupa donio Nerazzurrima 1:0 pobjedu i trofej, a sada je s dva postignuta (ukupno šest u Ligi prvaka) donio i najveću nagradu milanskoj momčadi.

Inter je ovim trijumfom osvoji trostruku krunu, Ligu prvaka, Seriju A i Kup Italije. Najboljim klubom Europe prvi puta postao je 1964. godine, a potom i potvrdio naslov godinu poslije. Uslijedila je duga pauza, ali i konačna naplata patnji u vidu šampionskog hoda ove sezone. Joseu Mourinhu, treneru Intera, ovo je drugi osvojeni naslov Lige prvaka u karijeri.

Mourinhu se večeras suprotstavio trenerski mentor iz dana provedenih u Barceloni. Louis van Gaal se brusio prije utakmice, brusili su se i nogometaši Bayerna, no u konačnici i ostali nedorečeni u pokušaju da po peti puta postanu najbolja momčad Europe.

Engleskom akcijom poveo je Inter. Golman Julio Cesar uputio je dugu loptu na Milita koji ju je glavom spustio do Wesleyja Sneijdera. Nizozemac je odigravši povratnu loptu svom suigraču otvorio put do sigurne gol-prilike Diega Milita. U 35. minuti Argentinac je prvi puta bio precizan i to prebacivanjem Hans-Jörga Butta.

U 70. je stigla i potvrda Interove pobjede. Nakon što je udarac Ivice Olića ostao na bloku talijanske momčadi otvorila se Interu kontra. Samuel Eto'o pronašao je Milita, a ovaj učinio Daniela van Buytena smiješnim, prije no što je smireno povisio rezultat koji će se kasnije pokazati i konačnim.

Izjednačio se tako Milito s Massarom (1994.), Riedleom (1997.), Crespom (2005.), i Filippom Inzaghijem (2007.) koji su u finalima LP-a gol zabijali dva puta. Tri nitko nikada nije postigao.

Osvojenim naslovom Jose Mourinho pridružio se Ernstu Happelu (Feyenoord, HSV) i Ottmaru Hitzfeldu (dortmundska Borussia, Bayern), jedinim trenerima s naslovima u elitnom europskom klupskom natjecanju koji su slavili vodeći različite momčadi do konačnog trijumfa. Portugalac je do prvog došao ranije, točnije 2004. godine, vodeći Porto.