Vijest je objavio El Mundo Deportivo. Kapetan Arsenala navodno je dogovorio prelazak u matični klub gdje je kao klinac igrao u istoj generaciji s Lionelom Messijem, i od ljeta će ponovno nositi dres velike Barcelone.

Fabregas još nije potpisao ugovor, ali po pisanju El Munda Deportiva, dogovor između igrača i dvaju klubova je postignut, treba još samo riješiti tehničke formalnosti. Mladi Španjolac trebao bi potpisati četverogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja.

Cesc je, navodno, neko vrijeme dvojio o prelasku, iako je posljednjih godinu dana nekoliko puta javno izrazio želju za povratkom u svoj klub i idejom da opet zaigra s velikim prijateljem Lionelom Messijem. Naime, poznato je da je konkurencija u veznom redu Barçe strašna, ali kad je dobio garancije trenera Pepa Guardiole da za njega ima mjesta u prvoj momčadi, pristao je na dosad najvažniju odluku u svojoj karijeri.

Bitnu ulogu u cijeloj priči odigrao je i menadžer Arsenala Arsene Wenger koji je poštovao želju svog kapetana i kad se uvjerio da je ljubav Barcelone i njegova igrača velika i obostrana, nije mogao reći 'ne'.

Inače, Fabregas s Arsenalom ima važeći ugovor do 2014. godine, pa će odšteta londonskom klubu biti oko 40 milijuna eura uz dodatak Yaye Tourea, javlja El Mundo Deportivo.