Barcelona je pobjedom na gostovanju kod Seville (3-2) u pretposljednjem 37. kolu španskog nogometnog prvenstva došla nadomak odbrane naslova prvaka.

Iako je Barcelona imala vodstvo 3-0 i igrača više od 56. minute (isključen je Konko) na stadionu Sanchez Pizjuan, do kraja je morala strepiti za osvajanje tri boda budući je Sevilla preko Kanoutea i Luisa Fabiana uspjela stići na samo gol zaostatka 19 minuta prije kraja.

Ipak, Barcelona je do kraja zadržala prednost i samim time i bod prednosti u odnosu na Real Madrid, te će, ukoliko pobijedi Valladolid na Camp Nouu u posljednjem kolu, osvojiti naslov španskog prvaka, 20. u klupskoj historiji.

"Veliko je zadovoljstvo i sreća što ovisimo sami o sebi, ali moramo pobijediti u sljedećoj utakmici, a neće nam biti lako jer Valladolid se bori za opstanak, a poznavajući Javiera Clementea, osjećam da bi to mogao biti vrlo težak susret. Naglašavam da naslov još nije osvojen. Napravili smo golemi korak ka njegovom osvajanju, ali čeka nas još puno prolivenog znoja i trčanja do trijumfa", rekao je Guardiola.

Istovremeno dok je Barcelona slavila u Sevilli, Real Madrid je na Santiago Bernabeuu s 5-1 ispratio Athletic Bilbao, a trener “kraljevskog kluba” Manuel Pellegrini poslije utakmice je rekao da još uvijek postoji nada.

"Igra se još jedno kolo i iako smo izgubili dosta nade nakon utakmice u Sevilli, Barcelona još uvijek mora pobijediti Valladolid koji ima veliki ulog u toj utakmici. Mi ćemo zadržati svoj pritisak do samog kraja. Znali smo da bi Sevilla Barceloni trebala biti teži ispit nego Valladolid, ali nikad se ne zna što se može dogoditi. Moramo zadržati pozitivan duh i boriti se do kraja. Iza nas je dobra sezona. Pobijedili smo u 18 od 19 utakmica na Santiago Bernabeuu i zabili 60 golova. To je više od tri po susretu. Sada smo zabili i više od 100 golova ukupno (101) i najefikasnija smo momčad lige", rekao je Pellegrini, ali njegov će sastav i u slučaju pobjede na gostovanju kod Malage i čak 98 osvojenih bodova tijekom sezone, vrlo vjerojatno ostati kratak za titulu.