U "Pirovoj pobjedi" na Camp Nou Barcelonin trener Josep Guardiola ostao je gospodin. Nakon što je njegova ekipa poražena od Intera 3-1 na San Siru polufinalni uzvrat i slavlje 1-0 bili su nedovoljni za finale nogometne Lige prvaka.

Upitan za Interovu taktiku branjenja praktično cijele ekipe unutar 30-ak metara od svog gola Guardiola je kazao:

"Pravo je svakog tima igrati kako želi, kao što je pravo svakog trenera postaviti igru za koju smatra da će donijeti ploda. Ja ne mogu zbog toga kriviti Inter. Mi smo pokušavali napadati, ali ponekad je to teže nego braniti se."

"Mnogo je na igru utjecalo isključenje Thiaga Motte, da do toga nije došlo igralo bi se na drugačiji način. Žao mi je što propuštamo finale, ali sam ispunjen ponosom na činjenicu da sam dio ovoga kluba i na to kako mi igramo. Ostaje nam izviniti se navijačima i čestitati Interu na ulasku u finale."

"Moramo se uzdignuti nakon ovoga jer još uvijek nas čeka borba za naslov u Primeri u kojoj smo izgubili samo jednu utakmicu. Ja sam ponosan na svoje momke, nijedan od njih me nije razočarao", kazao je Guardiola, strateg ekipe koja je prošle sezone osvojila šest naslova prvaka, uključujući i onaj iz Lige prvaka.