Ko zna u kakvom će stanju nogometaši Barcelone dočekati prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka protiv Intera, koja se u utorak igra na San Siru s početkom u 20.45 sati.

Naime, aktuelnom prvaku Europe trebalo je 12 sati da iz svoje Barcelone dođe na poprište utakmice. Dakako, krivac u svemu je oblak islandskog vulkana koji se raspršio Evropom i tako u kolaps doveo avionski promet. Barcelona je zato morala s autobusima krenuti na dugačak put koji je trajao pola dana.

Krenuli su s dva autobusa iz Barcelone u nedjeljnim poslijepodnevnim satima. Prva stanica na kojoj su zastali bio je Cannes, gdje su prespavali noć, a potom su u ponedjeljak ujutro krenuli na prevaljivanje druge polovine puta.

Od Barcelone do Cannesa su prevalili 634 kilometra, a od Azurne obale do Milana dodatni 351 kilometar. Vrlo brzo po dolasku Josep Guardiola i Dani Alves će morati odraditi konferenciju za novinare, dok odmah po završetku iste kreću obaviti večernji trening.

"Nećemo se uhvatiti ni za kakvo opravdanje. To što smo putovali autobusima, odnosno 10 sati više nego što smo trebali u normalnim okolnostima, nema nikakve veze. Bit ćemo pravi na terenu u utorak navečer", rekao je trener Barcelone Josep Guardiola.